В 52 секционни избирателни комисии гласуват жителите на Свищов и общината. Това съобщи за Актуално Свищов Любомира Петрова, секретар на Общината. На тези избори гласуването е на познатото място.

Във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители, които ще се произведат на 9 юни, Общината уточнява за избирателите, които гласуват в избирателни секции 012, 013, 014 и 016, че същите ще се помещават отново в Търговската гимназия след приключилия ремонт.

В Средно училище “Димитър Благоев” също има секции въпреки започналия ремонт с финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост, уточни Петрова.

В неделя градските избирателни секции са 34, а в населените места 18. Две от 52-те секции са допълнително разкрити по изискванията на изборния кодекс – в МБАЛ – Свищов и санаториума в Овча могила.

По предварителните избирателни списъци право на глас за 50-то Народно събрание са включени 28 061 избиратели. Право на вот за Европейски парламент имат 27 761