Заместник-директорът на полицията в Ловеч Георги Иванов е уволнен дисциплинарно, съобщи Нова ТВ, позовавайки се на високопоставени източници в МВР, пише Дир.бг. Срещу него държавата води дело за кражба на ток.

По неофициална информация е отстранен и прекият му ръководител и директор на Областната дирекция на МВР Станислав Великов, който отказвал да уволни Иванов след журналистическо разследване.

Великов беше назначен на поста през 2021 г. Имената на директора и на неговия заместник бяха замесени в скандал за предоставяне на достъп до класифицирана информация.

В областната дирекция разследващи от ГДБОП са проверявали сигнали за драстични нарушения и злоупотреби. Не се изключва работна версия на разследване за организирана престъпна група.

На 30 май в Районния съд в Ловеч е насрочено разпоредително заседание по делото срещу Иванов за кражба на ток, установена преди 4 години.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.