Ще дам някои мои указания на новопарашутирания ни премиер – безстрашен канадски вожд и учител на диваците и варварите от прабългарския хаганат.
Уважеми Кирчо,
Спазвай стриктно простите неща, за да не стане сложно:
1. В хаганата имаме наши закони от хиляди векове, които не се променят. Никой друг освен българите не ги знае. Ще трябва да ги научиш, ако искаш да получиш шанс и да станеш българин!
2. Не ни заповядвай! Тези работи при нас не вървят. Вече стъпи на първата си мина, не го прави повече. Взривоопасно.
3. Не се прави на умен, защото не си такъв. Достатъчно е да си практичен, сръчен и коректен в очите на членовете на племето.
4. Мисли какво изричаш! Първо помисли, после кажи нещото. Ако все така бързаш, няма да стигнеш много далеч.
5. Светът, това е България! Запомни го. Няма други хора на Замята и ние сме сами на нея. Забрави миналото си.
6. Не си помисляй да ни прецакваш. Няма останал и един жив такъв вожд на племето. Все си намира майстора и времето.
7. Направи така, че да сме много богати и да не работим. Това не е шега. Трябва да имаме време за духовни и велики дела.
8. Почитай последния между нас. И той е по-умен от теб, но никога няма да ти го покаже. Такива сме. Винаги печем в огън и изяждаме най-глупавите помежду ни, като жертвоприношение към Тангра, по дивашките ни празници.
Кирчо, Асенчо, черни дяволи такива! Приятели.
Това е моят принос към промяната пък вие, другари, мислете как ще се променяте.
Николай МАРКОВ

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.