При голям интерес и успешно премина днешната акция на Ротари акт за кръводаряване под надслов „Аз дарих! Бъди герой и ти!“, видя Актуално Свищов.

За Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са, кампанията коментира Ивелин Петров, част от Ротар акт клуб – Свищов:

„Отчитаме една успешна кампания, в която взеха участие 14 души, a 9 бяха върнати по медицински причини. Въпреки летните горещини и останалите събития в града, които със сигурност ангажират голяма част от съгражданите ни, ние сме доволни от постигнатия резултат, тъй като за сравнение кампанията в град Велико Търново вчера в деня на кръводарителя отчете едва 4 посещения.

От клуба искаме да изкажем специални благодарности първо на всички кръводарители, които се отзоваха, включително и на тези, които поради медицински причини не успяха да дарят кръв, на ръководството на МБАЛ, което ни осигури всичко необходимо за провеждането на кампанията, както и на всички служители на МБАЛ, които бяха по един или друг начин бяха ангажирани покрай нас.

Благодарим и на всеки обект, който ни позволи да поставим плакатите си и да разпространим кампанията. Специални благодарности и към отразяващите кампанията Мария Евтимова и Актуално Свищов.

Искам да поздравя и колегите от Ротаракт, които неуморно работят за реализирането на каузите ни, те си знаят кои са.“