Общинските съветници проведоха рано сутринта две последователни извънредни заседания, проследи Актуално Свищов в зала 1 на Общината.
Проектът за дневен ред на първото заседание включваше одобрение за кандидатстване с проект пред Националния план за възстановяване. Начинанието е за над 1,1 милиона лева, а средствата са предвидени за изграждане на модерно улично осветление. В пленарна зала стана ясно, че парите отиват за подмяна на осветлението в западната част на града.
Втората точка бе прегласуване на наредбата за финансиране на спортните клубове от Общината. Юристите на областния управител върнаха решението, което бе взето в края на декември, защото според тях се изискват документи, които се съдържат в публични регистри поддържани от Министерството на младежта и спорта. И тази точка бе приета с пълно единодушие от градските първенци.
Непосредствено след това се проведе и второ извънредно заседание. Единствената точка бе създаване на нов обект в капиталовата програма на Общината за 2023 година. 100 хиляди лева гласуваха съветниците единодушно за нов обект в СУ „Димитър Благоев“, което може да реализира начинанието със средства от Националния план за възстановяване и развитие.
Поради ранния час или бързане обаче проекта за дневен ред на втората сбирка не бе подложен на гласуване.
Иначе съветниците като никога започнаха работа в предварително обявения си час – 8,30 ч., по традиция тяхната работа не бе уважена от местните медии.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.