Учители от три елитни училища в Истанбул посетиха Средно училище „Димитър Благоев“, за да обменят добри практики в образованието, които да взаимстват в тяхната работа. Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.

Визитата е организирана от Институт Перспективи с председател Ахмед Куйтов.

Гостите бяха посрещнати по стар български обичай – с хляб и мед, песни и танци. Първият час, който посетиха, беше по четене в III “Б“ клас с класен ръководител Камелия Златанова. Тя демонстрира съвременни методи, с които материалът да се усвоява по-лесно от децата.

Цветанка Кирова, директор на СУ „Димитър Благоев“, разказа за историята на училището и за организацията на протичане на учебния процес и начините на оценяване на учениците. След това показа на гостите обновената библиотека, STEM центъра, където наблюдаваха урок по химия, всички кабинети и компютърни зали, ресурсния кабинет, открития фитнес, а в края на обиколката посетиха ученическия стол, където обядваха.

В час по компютърно моделиране учениците от III “Б“ клас показаха своите знания и умения при създаването на проекти с визуална среда за програмиране Scratch. Със забавления и много знания те показаха на гостите, как се добавя нов фон, нов спрайт и как с помощта на блокови команди се програмира код на героя.

В XI „А“ клас, където наблюдаваха интерактивен урок по Графичен дизайн на английски език, по предмета Чужд език по професия, Красимира Кирчева запозна колегите си със специфични приложения за работа в добавена среда (AR), които биха им били полезни, за да предадат материала по модерен и интересен за учениците начин.

В часовете по Софтуерен английски и Английска литература в XI “Б“ клас им показа различни игрови ситуации включващи работа с QR кодове, търсене на съкровища, екипна работа, визуализация и дидактически игри, чрез които по лесен и забавен начин се упражняват стари знания, четене с разбиране, частите на речта и усвояването на нов материал. Учителите от Турция се включиха в урока като показаха на учениците някои от методите, които те използват с техните ученици.

В края на визитата Цветанка Кирова подари на гостите по една картина рисувана от ученици както и символични подаръци за спомен изработени от Ученическия съвет.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.