Учители и ученици от СУ „Николай Катранов“ гостуваха на иновативното варненско СУ „Гео Милев“ в рамките на Национална програма „Иновации в действие“. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
Участието на свищовлии в Националната програма е за трета поредна година, като този път партньори на нашето училище са 18 СУ „Уилям Гладстон” – град София, СУ „Гео Милев“ – град Варна и СУ „Христо Ботев“ – град Козлодуй.
Поредната работна среща на партньорите се състоя в морската столица. Свищовското училище бе представено от старши учителите Роза Кръстева-Попова и Нина Божидарова, и десетокласниците Александър Парашкевов и Стефан Димитров.
Училището домакин – СУ „Гео Милев“ е едно от големите варненски училища. То също е с традиции в чужоезиковото обучение, като към момента предлага прием след седми клас в професионална паралелка с професия „Дизайнер“, специалност от професия „Рекламна графика“ и СТЕМ профил „Природни науки“.
Иновациите, които представиха домакините, бяха свързани с използване на метода CLIL и методите на театралната педагогика в обучението по чужди езици.