Над 400 тома детска литература дариха учениците и учителите на СУ „Николай Катранов“ за Детския отдел на библиотеката „Св. св. Кирил и Методий“ в град Кубрат, където голям пожар унищожи почти целия библиотечен фонд. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
Кампанията, под мотото „Книга за приятел“, се осъществи в края на месец октомври по инициатива на от II „б“, II „в“ и IV „в“ клас. С голямо желание в нея се включиха ученици и учители от почти всички класове на училището.
На 3 ноември 2022 година събраните над 400 тома детски книги бяха транспортирани до град Кубрат, където бяха предоставени в библиотеката лично от класните ръководители на класовете организатори: г-жа Петя Попова, г-жа Снежана Блажева и г-жа Стефка Николаева.
Благодарим на всички ученици и учители, които бяха съпричастни с каузата и се включиха в кампанията!
Специални благодарности изказваме и на Община Свищов за оказаното съдействие при транспортирането на книгите до библиотеката в град Кубрат!

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.