Учител пътува всеки ден по 70 км за да преподава в село Овча могила, пише вестник „Борба“.
96 млади учители от областта получиха награди и подаръци във Велико Търново по случай включването им в образователната система през настоящата учебна година. На специална церемония до Художествената галерия „Борис Денев“ кметът Даниел Панов, началникът на Регионалното управление на образованието Розалия Личева и заместник областният управител Петя Райкова връчиха специално подготвени грамоти.
Призът за най-млад учител в детска градина беше даден на 23-годишната Ивелина Христова от ДГ „Радост“ в Елена. Наградата за най-млад учител в училище отиде при 22-годишната Александра Стилянова, която преподава в ОУ „Св. Климент Охридски“ в Павликени.
Учителят, който пътува най-много до работното си място, е Людмила Янкова. Тя изминава всяка сутрин 70 км от Велико Търново до Овча могила и получи награда за своята упоритост да бъде винаги навреме в училище. Учителят, преподаващ на най-много ученици, е Камелия Рахнева. Тя води часове на 405 деца по изобразително изкуство, технологии и предприемачество в ОУ „Бачо Киро“ в старата столица. Затова тя получи заслужена награда. Приз за това, че преподава по 15 различни предмета, получи и учителят Красимир Кирилов. Той води часовете по професионална подготовка в СПГ„Алеко Константинов“ в Свищов.
За смелостта да назначават учители без педагогически стаж специални грамоти получиха и директорите на НУ „Цани Гинчев“ в Лясковец, СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица, Професионална гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени и ДГ „Здравец“ в старата столица. Всяка една от образователните институции е назначила на работа през настоящата година по петима млади педагози.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.