СУ „Димитър Благоев“ подкрепи Националната инициатива на „БГ Бъди активен“ и се включи в Европейския ден на спорта в училище, съобщи официалната страница на Академик Свищов в социалната мрежа фейсбук.
Денят бе наситен с богата програма включваща чисти игри, функционални тренировки, щафетни игри, състезания с колелета, тротинетки, ролери и скейтбордове. Празникът започна с информативно видео и идеи за тренировки на дисплея на входа на училище, както и с идването на учениците с колело или тротинетка.


За малките бяха организирани състезания по класове с превозните им средства. Посетиха и площадката по БДП, за да си припомнят правилата за движение в градска среда. Дори най-малките ученици от подготвителната група се включиха активно. Денят продължи с баскетболен и волейболен турнири между големите класове. Старши треньор Севдан Златанов представи джудото като спорт на малките ученици, като им направи демонстрация с по-големите си възпитаници и обясни колко е важно да се движим ежедневно.


„Европейския ден на спорта в училище“ е част от кампанията NowWeMove и „Европейска седмица на спорта #BeActive“. Събитията от кампанията NowWeMove са официално подкрепени от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Столична община.

 

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.