Ученическият съвет на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ участва в IX-та Национална конференция „Достъп до добра храна“ – 2023, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

На 24 октомври представители на Ученическият съвет на Търговската гимназия участваха в IX-та Национална конференция „Достъп до добра храна“. Събитието е кулминацията на „Седмицата на достъпа до добра храна ‘2023″ и се проведе в Парк-хотел „Витоша“, София.

Конференцията бе структурирана в панели – „Предизвикателства пред хранителните системи и загубата на храна“, „Децата и храната“, „Училищата и храната“. По време на събитието бяха представени доклади, свързани с предизвикателствата пред хранителните системи и загубата на храна. Бяха презентирани иновативни и традиционни храни.

Учениците от Търговската гимназия, под ръководството на Марияна Любенова, старши учител по Биология и здравно образование, се включиха в панела „Училищата и храната“. Под формата на презентация, под името ,,Посланици на здравословното хранене за малки и големи“, учениците представиха множеството образователни инициативи и проекти, проведени през седмицата на Достъпа до добра храна, насочени към увеличаване на хранителната грамотност на малки и големи.

Интересни за участниците бяха споделените впечатления от учениците: посещенията им при технолози и майстори във Винарска изба, село Вардим; организираните училищни мостове на тема „Вдъхновението да учиш за храната“ – с деца от Детска градина „Васил Левски“ и ученици от Основно училище „Филип Сакелариевич“; поставянето на информационни постери в коридорите на училището, разлепване на крилати мисли и цитати, свързани с храненето, които учениците са подбрали специално за формата.

Вдъхновени от видяното и чутото на конференцията „Достъп до добра храна“, възпитаниците на Търговската гимназия ще продължат бъдат „Посланици на здравето сред малки и големи“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.