В самото начало на втория срок дойде поредното признание на ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Възпитаниците на школото получиха първите три призови места в конкурса „Зимна приказка“. Рисунките на Петя Атанасова, Натали Каралашева и Стефани Николова бяха единодушно посочени от журито като най-добрите. Конкуренцията в надпреварата, организирана от НЧ „Светлина“ в Караманово, беше изключително оспорвана. В конкурса освен деца от различни краища на България се включиха и представители от побратимените общини на Ценово в съседна Румъния.
„Почти не минава ден, в който учениците да се включат в различни инициативи. Децата имат желание и са мотивирани да изявят своите творчески способности. Педагогическият колектив също следи календара за годишнини на известни личности както за национални и международни прояви“, сподели директорката на учебното заведение Камелия Леонова.
Изключително оживление сред учениците и учителите предизвика световния ден на думата „Благодаря!“. Вълшебната думичка беше преведена и изписана на близо 40 езика. Най-емоционално се оказа изразяването на арабски, китайски и японски език. По традиция учениците изработиха и дърво на благодарностите.
Все по-често момичета и момчета от ценовското училище си служат с цитати от „Меча Пух“. Това стана възможно след като бе отбелязана 140-та годишнина от рождението на Алън Милн, автор на любимата приказка за плюшеното мече. В училището се организира конкурс за рисунка на тема „Мечо Пух и неговите приятели“, с голямо желание учениците четоха откъси от любимите приключения на главния герой в приказката. Международният ден на прегръдката отново бе съпроводен с много емоции. Наложените противоепидемични мерки попречиха на децата да изразят близостта помежду си. За сметка на това те изгладеха различни презентации. С богата програма бе отбелязана годишнината от рождението на патрона на учебното заведение. Почти всички ученици се включиха в рецитала, посветен на Христо Ботев.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.