В СПГ „Алеко Константинов“ ученици, родители, учители, служители и деца от Клуб „Сладкар-декоратор“ с ръководител инж. Анета Владимирова пресъздадоха кулинарните традиции на етносите в България.
Заедно те приготвиха ястия от българската национална кухня и от тази на турците и ромите. Учениците разказаха за любимите си ястия и за това по какъв повод ги приготвят вкъщи, за празниците и обичаите на своя етнос!
Учениците от клуб „Сладкар-декоратор“ изненадаха присъстващите с ароматна и вкусна баница с локум и тиквеник, а Ани – хигиенист в гимназията замеси традиционна за българския етнос пита, която присъства на трапезата ни за всеки празник.
Инициативата е част от дейностите предвидени по НП „Подкрепа на образователните медиатори и социалните работници.“
Благодарим на Милослава Мирчева – социален работник и на Анатоли Янков – образователен медиатор за чудесната идея и за организацията на събитието.
Галя НЕДЯЛКОВА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.