Ученици от Групата за филмово изкуство на СУ „Николай Катранов“ участваха в програмата на кинофестивала „Срещи на младото европейско кино“, който се провежда във Велико Търново от 9 до 11 февруари 2024 г. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.

Катрановци се включиха в първия фестивален ден, чийто домакин бе най-голямото училище в старата столица СУ „Емилиян Станев“, съорганизатор на инициативата, заедно със сдружение „Арте Урбана Колектив“ – гр. София.

СУ „Николай Катранов“ бе представено от осмокласниците Павел Великов, Дариан Захариев, Кристиян Кръстев и деветокласничката Далия Начева, които имаха възможност да наблюдават късометражната програма „Преходи във времето“, представяща филми на млади хърватски автори, както и да се включат в работилница за изработване на колаж и кратка анимация.

Групата за филмово изкуство в СУ „Николай Катранов“ е създадена в началото на учебната година като дейност по Националната програма на МОН „Заедно в изкуствата и в спорта“. Като ментор на учениците е привлечен Мирослав Антонов, дългогодишен професионалист в областта на видеозаснемането.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.