Ученици от СУ „Николай Катранов” спечелиха призови места от Националния конкурс на Институт „Конфуций“. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
За поредна година се проведе Националният конкурс на Институт „Конфуций“ към Великотърновския университет с тема „България и Китай – древни и уникални цивилизации“. Подтемите на тазгодишното издание на конкурса бяха посветени на писмеността, литературата и народното творчество на двата народа.
Традиционно СУ „Николай Катранов“ взе активно участие във форума и отново има наградени ученици!
Първа награда в категория „Презентации“ (IX – XII клас) получава Александър Златанов от X „a“ клас за своята атрактивна разработка, посветена на българските и китайските народни танци. Негов научен ръководител бе Милена Димитрова.
На второ място в категория „Презентации“ (V -VIII клас) е класирана Елеонора Кирилова от V „в“ клас за разработка „Традициите в българската и китайската народна музика“. Неин научен ръководител бе Нина Божидарова.
На трето място в категория „Изобразително изкуство“ (5-8 години) е класирана ученичката от I „в“ клас Александра Георгиева, с научен ръководител Стефка Николаева.
Награждаването ще е на 17 юни 2022 г.
Поздравления за наградените ученици и техните ръководители!

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.