Ученици от СУ „Д. Благоев“ отличени с наградата на херцога на Единбург, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. За осма поредна година “Международната награда на херцога на Единбург – България” отличи личните постижения на възпитаниците на 15 образователни институции, техните колективи и младежки работници, които са част от мрежата на програмата. На тазгодишната церемония своите значки и сертификати на ниво Бронз получиха младежи от Свищов, Варна, Горна Оряховица, Златица, Козлодуй, Сливен, Стара Загора и София.
Заместник-посланикът на Великобритания в България Лин Чарлс и Христо Христов, главен изпълнителен директор на “Дарик радио” и член на Почетния тръст на Фондацията наградиха 108 младежи на официална церемония в Частно средно училище “Свети Георги” – София, които са постигнали бронзово ниво на Международната награда на херцога на Единбург – България. Сред тях бяха и 25 участници от Средно училище „Димитър Благоев“, което е единственият лицензиран оператор на Наградата в община Свищов.
“Радвам се да бъда тук днес и да участвам на тази церемония. Наградата стартира във Великобритания преди 66 години и днес тя е глобална организация, която присъства в повече от 140 държави. За съжаление принц Филип почина миналата година. Тази награда е част от неговото наследство и благодарение на нея ще продължим да го помним. Чудесно е, че в България тя привлича все повече млади и остремени хора като вас. Поздравявам всички вас, които получавате Наградата днес – това е истинско постижение. Трябва да се гордеете от себе си – вие сте бъдещето, защото то е във вашите ръце. Вярвам, че ще бъдете социално отговорни и ще работите активно за доброто бъдеще на България.” – сподели на български език в обръщението си към отличените младежи заместник – посланикът на Великобритания.
За да постигнат ниво Бронз в програмата, младежите са посветили 2184 часа изучавайки биология, чужди езици, развивайки фотографските си умения, влагайки вдъхновението си в текстове на песни, упражнявайки различни музикални инструменти, украсявайки сладкиши или пък изпитвайки кулинарните си способности.
В направление Физическа активност младите отделиха 1711 часа за да повишат физическата си издръжливост и бързината, чрез тичане, баскетбол, фитнес, бойни изкуства, йога, сърф, хокей на лед и др.
Участниците се включиха активно в продължение на 1565 часа в различни доброволчески инициативи като подпомагаха работния процес в национални болнични заведения, полагаха грижи за деца, инициираха благотворителни дейности в училище, подкрепиха работата на своите учители, проведоха озеленителни акции, поддържаха междублокови пространства, съдействаха на възрастни хора с ежедневните покупки, записваха книги в помощ на незрящи хора и др.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.