Ученици от СУ „Цв. Радославов“ се включиха в 19-то Национално Астропарти Байкал Байкал. Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. В събитието училището се представи с екип от трима ученици: Илияна Георгиева, Моника Иванова, Ивайло Котев, с ръководител – Татяна Митева.
Двата дни бързо преминаха с лекции по астрономия, презентации, образователни и динамични игри, астроработилници с проучвания и опити, наблюдения на Слънцето и звездното небе, разходки по брега на реката, орнитологични наблюдения, изследвания водата на река Дунав, образователна екскурзия до античния град Улпия Ескус и викторини. Незабравими за всички остават положената клетва на младия астроном, получените сертификати и грамоти, новите срещи и споделените мигове на приятелство.
Гост лектори на събитието бяха д-р Георги Латев от Института по астрономия на БАН; Боряна Бончева и Володя Велков от Астрономическа Асоциация – София; Цеца Цолова – SCIENTIX посланик и Галина Москова – физик, поет и музикант.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.