Ученици от Средно училище “Цветан Радославов” от клуб “Миротворци” съхраняват музикалното наследство на България. Това съобщи за Актуално Свищов Марина Крумова, педагогически съветник в гимназията.

Клуб „Миротворци“ от училището започна усърдна работа по проекта „Бистро кладенче с жива вода“ в ДГ Слънчо, целящ да съхрани богатото музикалното наследство на България. С ентусиазъм и вдъхновение учениците възраждат традиционните игри, изпълнени с песните и танците на нашите баби и дядовци, давайки възможност на децата да докоснат корените и да усетят ритъма на нашето културно богатство. Те са спечелили доверието на Ротари клуб – Свищов, които се присъединяват към съмишлениците им и като дарители ги подкрепят в тяхната инициатива.

Екипът на проекта завършва писмото си така: „Следете нашите стъпки в пътешествието към миналото, преоткривайки забравените мелодии и игри, които са оформили нашата днешна идентичност.“

Актуално Свищов припомня, че преди месец „Миротворците“ от Средно училище „Цветан Радославов“ са сред призьорите в Млад Благотворител”. Това съобщиха от свищовското училище.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.