Група ученици от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“, професии „Готвач”, „Ресторантьор” и „Техник по транспортна техника“ заминаха за Римини, Италия, където ще проведат двуседмична производствена практика. Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Учениците ще практикуват своите професии на реални работни места.

Практика, обучение и запознаване с културата и традициите на Италия им предлага мобилността по проект „Европейски опит за професионално образование и обучение” по програма Еразъм+.

Актуално Свищов припомня, че преди дни стана ясно, че училището реализира пореден – 13-ти проект по Еразъм на СПГ „Алеко Константинов“.
„Моята европейска мобилност – гаранция за успешно бъдеще“ е надслов на проекта.
Гимназията е единствена в общината, която печели проектно предложение по програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Професионално образование и обучение“. Неговото изпълнение ще се състои през следващата 2023/2024 учебна година.
В рамките на начинанието 10 ученици от професия „Ресторанттьор“ и „Готвач“ и 1 придружаващ учител ще трупат опит в Тенерифе, Канарски острови. 7 ученици от професия „Техник по транспортна техника“ и 1 придружаващ учител ще бъдат в Римини, Италия. В рамките на начинанието и 6 учители по професионална подготовка ще трупат опит в Тенерифе, Канарски острови.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.