Пореден успех за мебелистите от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

На 17, 18 и 19 април 2024 година в град Тетевен се проведе Националното състезание „Мебели, стилни мебели и дърворезба“ на Министерството на образованието и науката.

С празнична програма, организирана от домакините Национална професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ – Тетевен, бе открито националното състезание.

Младите свищовски мебелисти в състав Атанас Каишев, Росен Йорданов и Даниел Грозданов от XI а клас презентираха пред авторитетното жури своя идеен проект на трансформираща се холна маса. Със своята функционалност тя е подходяща за усвояване на малките пространства в урбанизираната градска среда.

Креативността, знанията и практическите умения на младите ни мебелисти под ръководството на техния ръководител Николай Любенов, който винаги ги подкрепя и насърчава в дебрите на професията, им донесоха трето място в националния кръг на най-престижното състезание за ученици в сферата на мебелното производство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.