Възпитаниците на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“, участващи в проект „Моята европейска мобилност – гаранция за успешно бъдеще” по Програма „Еразъм+”, получиха сертификати за
владеене на чужд език – италиански и испански.

Церемонията по връчване на сертификатите се проведе в Центъра за професионално обучение към Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – дългогодишен партньор на гимназията при провеждане на езикови обучения.

По проекта са сформирани две групи ученици:
Първа група – ученици, обучаващи се по професиите „Ресторантьор“ и „Готвач“, които ще проведат двуседмична производствена практика в Тенерифе, Испания;
Втора група – ученици, обучаващи се по професия „Техник по транспортна техника“, на които производствената практика ще се проведе в Римини, Италия.

По проекта е сформирана и една група педагози, които ще проведат обучение в сферата на професионалното образование също в Тенерифе, Испания.

Предвидените по проекта дейности предвиждат повишаване на професионалните умения на учениците по изучаваните от тях специалности, запознаване с начина на работа в утвърдени европейски фирми в сферата на автотранспорта и ресторантьорството, придобиване на умения за адаптиране в нова среда и работа в екип и не на последно място насърчаване на чуждоезиковото обучение и общуването на чужд език.
Галя НЕДЯЛКОВА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.