За по-малко от петнадесет минути ученици от Ценово събраха повече от 200 лева от благотворителен базар на мартеници. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Заедно със средствата от продажбите, които ще продължат до края на седмицата, събраните пари ще бъдат преведени по специалната сметка на БЧК за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. „В благотворителната кампания се включиха всички ученици от първи до седми клас. Децата с голям ентусиазъм приеха инициативата. Заедно с преподавателите за броени дни бяха изработени повече от 200 мартеници. Всеки искаше да докаже своята съпричастност към хората, пострадали от незапомнения земен трус“, съобщи директорката на ОУ „Христо Ботев“ Камелия Леонова.
На благотворителния базар се предлагат различни червено-бели символи на пролетта. Първокласниците са изработили предимно гривнички за ръце. Традиционните символи на Пижо и Пенда можеше да се видят в съчетание с обеци, брошки, гердани и магнити. За първи път по-големи ученици изработиха украшения като използваха истинска вълна. Изобретателността на учениците се оказа неизчерпаема. Те представиха в творбите си не само герои от любими и нашумели анимационни филми, но се опитаха да украсят традиционни за бита предмети – дървени лъжици и вилици.
По думите на г-жа Леонова ръчно изработените мартеници, които не успеят да се продадат по време на благотворителната инициатива, ще се предоставят на домашния социален патронаж в навечерието на Баба Марта за самотно живеещи хора в общината.
И учениците в Долна Студена ще организират благотворителна продажба на мартеници и ще предоставят събраните средства на БЧК.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.