Ученици от клуб „Гейминг концепции“ в СУ „Димитър Благоев“ трупаха опит в София, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.
В периода 12-14.04.2023 г. учениците участници в клуб „Гейминг концепции“ част от School Esports League посетиха град София, където в 2 поредни дни направиха практикум на гейминг концепциите.
В първият ден разделени на 4 отбора разгадаваха загадки, решаваха пъзели и търсеха отговори на въпроси, които да ги доведат до откриването на ключа за измъкване от SawRoom – Real Life Escape Room и Brainwatch Escape Rooms . Изключително напрегнати моменти, с елементи на мистерия и огромна доза смях, които благодарение на отборния дух и съобразителността на играчите доведоха до поставянето на рекорд за най-бързо разгадаване и откриване на ключа за изход от стаята.
През вторият ден предизвикателството бе организирано от Пейнтбол Клуб МЕЛЕ под формата на Paintball игра, в която разделени на 2 отбора участниците трябваше да демонстрират разбиране на концепции, тактически и стратегически умения, които в унисон с успешната екипна дейност да доведат до победа. С много емоции, физическа активност и стратегическо мислене към края отборът на сините изравни резултата на 2:2, след което двата отбора показаха спортсменство и направиха финалната игра за забавление, оставяйки резултата равен, което доведе до много положителни емоции, колективно вълнение и незабравим завършек на деня.
По време на престоя си в Шарените къщи-Kъщи за гости учениците разделени на дежурни отряди се редуваха да приготвят храната си сами, да сервират и разчистват след себе си, играха настолни игри, волейбол и отбелязаха рождения ден на ученик от групата като показаха креативност в подготовката на изненадата.
Отборната работа, затвърждаването на умението за междуличностна комуникация, уважение към останалите, изграждане на умения за справяне с предизвикателства и ежедневни задължение, както и аналитично мислене в критични ситуации комбинирано с позитивно настроение, много емоции и смях изпълниха екскурзията с много незабравими моменти и невероятни изживявания.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.