Отборът на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово ще представи Русенска област на националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което ще се проведе във Велико Търново от 27 до 29 юни. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Учениците заслужено извоюваха първото място на областния кръг, в който участваха отборите на седем общини. След окончателното обявяване на резултатите се оказа, че разликата между първото и второто място е близо двадесет точки.
„Отборът ни се готви много усилено за състезанието. Всички бяха изключително амбицирани и ентусиазирани. Учениците показаха много добра подготовка, борбен дух и екипност в действията си. Двама от участниците решиха теста без грешка, а останалите двама допуснаха минимални пропуски“, сподели директорката на училището Камелия Леонова.
Участниците в надпреварата трябваше да решат тест с тридесет въпроса с нарастваща трудност. Във втората част от състезанието беше включен казус как се действа по време на земетресение. Всички останаха много доволни от осигурените награди и възможността да разгледат част от историческите забележителности в Русе.
Отборът от Ценово започва активна подготовка за участието си в националното състезание, в което ще бъдат включени и практически упражнения.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.