Ученици от 10 клас на Търговската гимназия „Димитър Хадживасилев“ се представиха блестящо на Международната олимпиада за познания за природните и технологичните бедствия и аварии по линия на Европейското споразумение за големите бедствия, която се провежда всяка година и се организира със съдействието на (EUR-OPA). Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Състезанието се провежда на английски език и цели младите хора да са добре запознати с различните видове природни и технологични бедствия и аварии, и да са подготвени как да реагират в случай на опасност. Тази година учениците показаха своите знания в области като климатичните промени, културното наследство, пандемията, пропадане на язовирите и свлачищата.

Зеленият отбор на Търговската гимназия „Nature Keeperz“ се състезава с още 147 отбора от различни страни като постигна резултат от 80.75 от 100 точки и 18.5 от 20 максимални точки за есе.

Поздравления за десетокласниците Александра Павлова, Ерика Гигова и Мартин Даков и благодарности към техните ръководители Милена Борисова и Моника Цветанова, които традиционно подготвят победители в състезанията.