На 18-ти май 2024 г. в град София, кино „Кабана“, се състоя Тържественото връчване на Годишните награди на „Книговище“, най-голямата българска неправителствена организация за поощряване на детското четене. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.

Учениците от III „б“ клас, с класен ръководител Снежана Блажева и учител в ЦДО Валя Георгиева, залужено спечелиха първото място в групата на третокласниците с 24 075 решени въпросника по прочетени книги и статии от Детската медия „Вижте“ в образователната електронната платформа https://www.knigovishte.bg/.

На церемонията бяха връчени и наградите от Априлското състезание по четене с разбиране на „Книговище“, където катрановци отново спечелиха първото място и се закичиха с титлата „Клас шампиони“.

Снежана Блажева получи грамота „Посланик на четенето“, а с индивидуални награди бяха отличени 9 деца от класа:

Алек Анчев – Читател на 2024 г.
Божидар Стоянов – Читател на 2024 г.
Виктория Пантелеева – Читател и Творец на 2024г.
Изабел Савчева – Читател на 2024г.
Мария Монева – Читател на 2024г.
Матей Узунов – Читател и Творец на 2024г.
Никол Петкова – Читател на 2024г.
Рая Рачева – Читател на 2024г.
Станимира Тодорова – Читател и Творец на 2024г.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.