Днес в град Варна се проведе ежегодното национално Средношколско състезание „Енергетиката и ние“. Домакин на събитието бе Електротехническия факултет на Техническия университет – Варна. Това съобщиха от Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“-

Темата, по която се съревноваваха идеи на средношколци от 21 училища, от 16 града, беше „Технологии за устойчив енергиен преход“.

Свищовските дванадесетокласници Борислав Богданов и Владислав Богданов участваха в надпреварата в две секции – макет и презентация. Под ръководството на техния учител инж. Красимир Кирилов те разработиха проект на дом с висока енергийна ефективност и автономност при добива на енергия.

Тяхната креативност, иновативна идея и оригиналност на изпълнението и представянето впечатлиха представителите на solarpro Holding и грабнаха тяхната специална награда.

Те получиха още и награди от организаторите на събитието, както и сертификати за участие.

Инж. Красимир Кирилов бе удостоен с грамота за създаване на възможности за ученици от системата на училищното образование да демонстрират своите професионални знания, умения и компетентности в Средношколското състезание „Енергетиката и ние“ 2024.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.