СПГ „Алеко Константинов“ се представи успешно на Националните състезания „Най-добър млад хлебар-сладкар“, „Най-добър млад сервитьор“ и „Млади таланти в модата“, които се проведоха преди дни. Нашите възпитаници доказаха, че качеството на образованието в гимназията по предлаганите професии е на високо ниво и ни нарежда сред най-добрите в България.
В курорта Албена, Теодора Людмилова, ученичка от XII “б” клас с ръководител Светослава Йорданова участва в Националното състезание „Най-добър млад хлебар- сладкар“ и зае почетното четвърто място. В надпреварата се състезаваха 27 ученици от страната, но младата ни надежда впечатли оценяващите с оригиналност на идеята, технология на приготвяне, естетическо оформление и вкусови качества на презентираните от нея безглутенов хляб и десерт без захар. Коментарът на журито за десерта на Теди го определи като съчетание на елегантни вкусове, добре балансиран и уникален. Това я нареди в топ 5 на най-добрите. Нейният успех е повод за гордост не само за СПГ „Алеко Константинов“, а и за свищовската общественост.
Нашето отлично представяне продължи с участието на Магдалена Каракашева от XII “б” клас в Националното състезания „Най-добър млад сервитьор“, което също се проведе в Албена. Неин ръководител бе Ивелина Енчева. С усмивка и бързина Маги впечатли журито. Нейните умения бяха отличени с Грамота „За най-бързо и адекватно изпълнение“.
Друг повод за гордост е отличената на трето място Беатрис Бисерова от XI “в” клас в Националното състезание „Млади таланти в модата“, в категория „Сръчни ръце“. Тя успя да изработи елементи на облекло със завидна бързина и се пребори за престижното 3-то място в съревнование с ученици от елитни гимназии в сферата на модата. Състезанието се проведе в град Ямбол ръководител на отбора беше инж. Минко Николов. Темата върху която тази година работиха претендентите беше „Изкуството в мен“. Нашите момичета участваха и в останалите категории по регламент – „Модно ревю“ и „Художествена скица“. Моделът, с който дефилираха на подиума е интерпретация на известните картини „Звездна нощ“ и „Слънчогледите“ на Винсент Ван Гог. Той бе представен от чаровната Мариела Йорданова от X “в” клас, а негов автор е талантливата Ванеса Рахмиева от XI “в” клас.
Галя Недялкова

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.