Първа награда завоюва IV „в“ клас на СУ „Николай Катранов“ в Националния ученически конкурс „Зелената планета 2023“, категория „Природата – безценен дар, един за всички“. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Надпреварата е за социалнозначими проектни и научноизследователски работи за резултатите от социалнополезна екологична дейност на детски колективи.

Първа награда за педагогическо майсторство са спечелили и ръководителите на децата в този проект – учителите от СУ „Николай Катранов“ Петя Попова и Йорданка Илиева.

В конкурса те са участвали с презентации, представящи видео послания на четвъртокласниците за опазване на Земята, както и всички реализирани през годината дейности с екологична насоченост – открит урок по темата, компостиране, изработване и монтиране на къщички за птици и други, както и филм с рисунки на учениците и електронна книга с полезни съвети за рециклиране.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.