Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на Националния военен университет „Васил Левски“ беше домакин на благотворителен футболен турнир, съобщиха от пресцентъра на Висшето училище.
В състезанието се включиха ученици от средните училища в област Шумен и курсанти на Националния военен университет „В. Левски”, район Шумен. В събитието се включиха и работещи във факултета, както и служители при Военно формирование 34200 – Шумен и Военно окръжие – Шумен.
Инициативата се провежда за първи път и събраните средства са за всеки курсант без родител. Шампион станаха СУ „Цанко Церковски“, с. Никола Козлево с ръководител Даниела Димова.
По време на турнира в Спортния комплекс на факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ бяха подредени и щандове, на които курсанти предлагаха свои изделия. В базара се включиха сержант Йорданка Ламбова, която рисува и гравира чаши и аксесоари, сержант Румяна Руменова, която изработва дигитални материали, сержант Александра Атанасова, автор на картини с различна тематика. Със свои художествени изделия участваха и служители на Военно формирование 34200 – Шумен.
Турнирът започна с изпълнение на виолончело на курсант Ивайло Раев.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.