Ученик от Търговската гимназия в Свищов участва в областен кръг на Национална олимпиада по информационни технологии. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Ученикът Румен Рушидов от VIII a клас при ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ бе допуснат до участие в областен кръг по Национална олимпиада по информационни технологии. Домакин бе ПМГ „Васил Друмев“ – Велико Търново.

Свищовлията участва във възрастова група VIII – X клас, категория „Софтуерни приложения“. Разработи сайт „Виждам, създавам зелена планета“ с платформата Canva на актуалната тема за рециклирането. Регламентът предвиждаше за защита на проектите по предварително изготвен график.

Пред комисията ученикът презентира своя проект и заложените в него цели. Според него е важно младите хора на възраст 12-18 години да се запознаят с рециклирането. Чрез своите знания и опит да създадат полезни навици в своето семейство и училище, да се осъзнаят ползите от рециклирането.

Като заключение на своето изложение пред комисията Румен Рушидов добави, че се надява културата на хората към екологията и рециклирането да се повиши, за да запазим нашата планета по-чиста и по-здрава за бъдещите поколения.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.