Ученици от СУ „Николай Катранов“ ще изучават безплатно китайски език през настоящата учебна година. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.

Участниците в групата вече се запознаха със своя преподавател Дандан Танг, доброволец от Китай, която в продължение на година ще е в Свищов, благодарение на инициатива на община Свищов и Институт „Перспективи“, и тяхното партньорство с Институт „Конфуций“ към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Занятията в СУ „Николай Катранов“ ще се провеждат веднъж седмично. Извън училище учениците ще имат възможност да се включват и в други организирани дейности и събития, посветени на китайската култура.

По време на първата среща, на перфектен английски език, госп-преподавателят разказа какво да очакват учениците по време на курса и обеща, че изучаването на китайският език с нея ще бъде забавно и лесно.

След приключване на курса на обучение желаещите могат да се явят на изпит и след успешното му полагане ще получат сертификат HSK, който съответства на ниво А1 от Общо европейска езикова рамка.

По време на срещата присъства и директорът на училището Генади Иванов, който благодари, че СУ „Николай Катранов“ е включено в проектната инициатива и провери лично уменията по тенис на маса на гостите от Китай.

До 15 октомври гласувайте в анкетата ни: За кого ще гласувате на 29 октомври за кмет?

Гласът може да дадете ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.