Две ученички от Велико Търново намерили преди няколко дни разпилени пари на улицата, но вместо да ги задържат, решили да ги предадат в полицията, предаде БНТ. За своята честна и благородна постъпка те получиха благодарствени писма от полицията.

Двете момичета учат в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия във Велико Търново. Докато се разхождали из града Ивелина Савева и Никол Николова видели разпилени банкноти на земята. Това се е случило на 13 март в района на пазара. Без да се колебаят, те са ги събрали и са ги върнали в районното управление.

В полицията са написали обяснения и се надяват парите да бъдат върнати на човека, който ги е загубил. В училището се гордеят за почтеното поведение и доблестната постъпка на двете момичета, защото така те дават прекрасен пример за подражание.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.