Две възпитанички на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ участваха в конкурс на Агробиоинститут в рамките на Европейската нощ на учените 2022, научи Актуално Свищов. Категориите, в които учениците можеха да се изявят са пет: видео, рисунка, презентация, есе и снимки. Организаторите оценяват всички получени материали в различните категориите като изключително добри и затова прецеиха да наградят всички участници със сертификат за участие и награда, съобразена с възрастта.
Дарина Димитрова, ученичка от 12 А клас се включи в инициативата с презентация на тема „Бобовите растения и техното значение за хора, животни и околната среда“ в трета възрастова група. С есе във втора възрастова група участва Александра Павлова, ученичка от 9 А клас. Тя озаглавява своето есе „Растенията – източник на здраве и вдъхновение“.
Творбите на всички участници бяха представени на събитие, посветено на Европейската нощ на учените, проведено в Агробиоинститут и Геномен център на Биологически факултет на Софийски университет.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.