Две ученички от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ са представили отлично училището си в Национално историческо състезание, научи Актуално Свищов. Александра Павлова и Дарина Димитрова са класирани на първо и трето място в онлайн състезание, организирано от СУ „Петко Росен“, град Бургас.
Състезанието се организира за 11-та поредна година и е посветено на Освобождението на България. Организаторите разделят участниците на две групи: ученици от прогимназиален и ученици от гимназиален етап. В надпреварата участват 73 ученици от цялата страна. Александра, която е ученичка от 8 А клас се класира първа с максимален брой точки 100 сред гимназистите. Дарина Димитрова, ученичка от 11 А клас се представя отлично и постига резултат от 97 точки, който я класира на призовата трета позиция. За участието си ученичките получават грамоти от организаторите, а до директорката на гимназията Лиляна Димитрова е изпратено благодарствено писмо.
Двете ученички споделят, че през изминалата учебна година не са изучавали предмета история и цивилизации по учебен план. Освен на интереса им към историята, личните им качества и положени усилия, те считат, че постигнатите от тях високи резултати се дължат на подготовката, която са получили при изучаването на предмета през изминали учебни години. Тази подготовка е плод на съвместен труд между тях и учителите от СУ „Николай Катранов“ – Милена Димитрова, Галя Иванова и Ангел Ангелов, които са им преподавали.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.