Поредни награди спечелиха ученичките на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Дарина Димитрова и Александра Павлова, научи Актуално Свищов. Двете момичета са сред участниците от цялата страна, включили се в конкурсите, организирани от Хуманитарната гимназия в Сливен. В навечерието на патронния си празник и отбелязването на 88-та годишнина от рождението на Дамян Дамянов, от профилираната гимназия оповестиха резултатите от конкурсите, организирани във връзка с честванията.
Първа награда за 18-годишната Дарина Димитрова в ученически конкурс за рисунка, графика, колаж, електронен постер по стихотворенията на Дамян Дамянов. В своята възрастова група Дарина е единствената наградена от журито ученичка. В същия конкурс първа награда печели и 15-годишната Александра Павлова във втора възрастова група.
Александра Павлова спечели втора награда в литературния конкурс на тема: „Светът е пълен със вълшебни камъни, но вие не ги знаете къде са…“. Журито оцени високо творбата „Вълшебното лековито камъче“ на Александра в категория „Приказка, разказ, есе“.
Още една втора награда е за възпитаничките на Търговската гимназия. Тя е от конкурса за видеоклип на тема: „Поезията на Дамян Дамянов“. В трета възрастова група, Дарина и Александра се състезаваха отборно с изготвен от тях видеоклип.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.