Ученичка от Търговската гимназия е победител в конкурс за лидерство и организаторски умения, научи Актуално Свищов.
Александра Павлова, ученичка от 9 „А“ клас на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ спечели награда в организирания от фондация „Солидарност в действие“ конкурс за организиране на младежко събитие. В конкурса можеха да се включат 45-те участници, спечелили пълни стипендии за участие в Immersion Academy.
Целта на конкурса е да мотивира младежите да приложат на практика наученото по време на работилниците за лидерство и организаторски умения и да ги предизвика да придобият собствен опит като лидери и организатори, като планират и осъществят всички стъпки на своите събития – от избора на социална тема, която да адресират; през разработване на образователна програма с активно участие на публиката; до това да намерят подходящи участници, спонсори, медийно отразяване и други.
От фондацията отличават трима стипендианти, които са се справили със задачата с най-висока степен на оригиналност и качество на дизайна на образователните дейности, включени в събитието. Александра е сред тях. Победителите получават награди от 100 лв., които да използват за организиране на своя следваща инициатива или за да продължат да се развиват като лидери, чрез избрани от тях средства (онлайн курс, книги и други).
Снимки: архив Актуално Свищов и фондация „Солидарност в действие“

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.