Ученичка от Търговската гимназия се представи успешно на ХХХІІ Международен екологичен форум „Сребърна 2023“. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
В Силистра се проведе ХХХІІ Международен екологичен форум „Сребърна 2023“. Той беше посветен на „Световния ден на околната среда“ – 5 юни и „Зелената седмица“, темата на форума – ,,Планетата Земя – безценен дар“.
В него участва и Михаела Илиева, ученичка в  ПДТГ ,,Димитър Хадживасилев“, с ръководител Марияна Любенова – учител по биология и здравно образование. Михаела участва в конкурса за рисунка и в конкурса за защита на екологични проекти. Тя получи поощрителна награда за своята рисунка, избрана измежду 300 изпратени творби. Ученичката се представи достойно и при защитата на своя проект, чрез който показа седемте защитени местности на територията на Община Свищов, с техните характерни видове, застрашени от изчезване.
Ученици от цялата страна представиха своите проекти, посветени на актуални екологични проблеми. Създадоха се нови приятелства, въпреки конкурсния характер на събитието.
В програмата на екофорума беше включено и посещение на поддържания резерват ,,Сребърна“ – дом на къдроглавия пеликан. Имаше и посещение на красивия крайдунавски парк.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.