Поредно отличие получи възпитаничка на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ в национален конкурс, научи Актуално Свищов. Александра Павлова, ученичка от IX „А“ клас е сред дванадесетте финалисти в Националния ученически литературен конкурс „Млад писател“ – Коледа 2022.
За девета поредна година в надпреварата се включват талантливи ученици от цялата страна. Организаторите отчетоха, че броят им е рекорден в сравнение с предишните издания. Журито е изпълни изключително трудната задача да подбере най-достойните дванадесет, които да се явят на финалния етап.
Домакин на литературната надпревара бе Национална Априловска гимназия (НАГ) – Габрово, а наставник, ментор и патрон на конкурса – писателя Ивайло Гогов. На провелия се финал се явиха участници от градовете: Габрово, Русе, Дупница, Свищов, Плевен, Пловдив, Сопот, Кърджали, Свиленград, Тутракан и Враца. Всички те се предстаиха достойно и получиха грамоти, медали и множество подаръци осигурени от ментора – Ивайло Гогов, домакините от НАГ, Областна управа – Габрово и спомоществователи на конкурса.
Снимки: официална страница на конкурса