88-та учебна година в СА “Димитър Апостолов Ценов” започва на 18 септември. Това съобщи за Актуално Свищов проф. д-р Марияна Божинова, ректор на Академията. Тогава Висшето училище край Дунав посреща за 88-ми път своите първокурсници. Тази година в редовна форма приетите са 494 студенти, една от тях е шахматистка Нургюл Салимова, а за първи път за последните години държавната поръчка бе увеличена с близо 60 места.

Начало на учебната година ще даде официална церемония в аулата на Академията. Поканени са много гости за откриването, но е рано да се съобщят имена, посочи ректорът. По думите й се очакват депутатите в 49-то Народно събрание от региона, областни управители – възпитаници на Академията, които към момента са четирима и др.

Иначе учебната година традиционно стартира по-рано – на 31 август започват присъствените занятия на студентите в задочна форма на обучение. Традиционно те са разделени в два потока – първи ще учат втори и трети курс, а след тях първи и четвърти курс.
Сн.: Архив СА, дипломиране на първия випуск, приет 1936 година.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.