Академик загуби от Спартак Плевен с 0:1 при при юноши младша възраст. Зрителите наблюдаваха равностоен и отворен сблъсък при родените 2006-2007г.

Академик бе отборът, който създаде повечето положения пред вратата на съперника.
На два пъти Иван Сандулов имаше възможност да открие резултата.
Виктор Янков, който доминираше над всички с играта си в средата на терена и в предни позиции, постоянно тормозеше отбраната на съперника.
Роденият през 2009г. Юзджан Алиманов също имаше възможност за отбелязване на гол при 0:0, но изстрела му бе спасен от стража на гостите.
В заключителните минути след контраатака плевенчани откриха резултата, а това попадение бе единственото, което донесе и успеха за тях.

Академик игра силно, комбинативно, с огромно желание и стремеж за качествен футбол. Въпреки загубата днес родители и специалисти са на мнение, че това бе един от добре изиграните мачове на свищовските футболисти и се работи в правилна посока, като резултатите тепърва предстоят.

Двубоя бе воден от двойката млади треньори Джамал Ал Бадарин и Момчил Тодоров.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.