Стихотворения на две ученички от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ са включени в годишен алманах, научи Актуално Свищов. Дарина Димитрова от XII „А“ клас и Александра Павлова от IX „А“ са сред участниците в XIII-я Национален конкурс за стихове „Моето синьо лято“, организиран от фондация „Астика“. Техните творби „Ваканционни мигове“ (Дарина Димитрова) и „Лятото“ (Александра Павлова) са избрани да бъдат публикувани в алманаха за стихове „Моето синьо лято“ 2022. В ежегодния конкурс участват автори разделени в две възрастови групи 15-29 години и над 30 години.
Морето е любима тема в литературното творчество на двете ученички. През есента за втора поредна година те бяха наградени в Международния конкурс „Аз обичам Черно море“, Александра с трето място и диплом, категория „Поезия“ и Дарина с награда грамота, категория „Проза“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.