В чешката столица Прага се проведе десетото юбилейно издание на неофициалното Световно първенство за аматьори, в което участваха 26 отбора, научи Актуално Свищов.

За четвърти път участие взе отбор, представляващ България – Орбис Булгруп, обединяващ българи, живеещи и работещи в Англия. В отбора присъстваха и трима възпитаници на ДЮШ Академик – Емил Перушанов, Пламен Александров и Явор Борисов.

След три победи в групата и три „сухи мрежи“ жребият прати нашенците на четвъртфинал срещу състава на Мексико.

След категорична победа с 4:0 българите достигнаха до полуфинал срещу домакините от Чехия. Въпреки силното начало и повеждането с 3:0, комбинация от умора и „съдийско рамо“, направиха мача труден и Чехите се върнаха в мача с два бързи гола, за да дойде и изравняването в последната минута. Рулетката на дузпите прати нашенците за мач за 3 и 4 място след 8 наказателни удара.

В мача за бронзовите медали отборът се наложи над Италия в частичен реванш за загубата от „адзурите“ на осминафинала миналата година и турнирът приключи с трето място и достойно представяне на българите, които са и двукратен шампион от 2018 и 2019 година.

Шампион стана тима на Португалия.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.