Трима млади социалисти от Свищов участваха в Националния съвет на Младежкото обединение на БСП, което се проведе в Куклен. Това съобщиха за Актуално Свищов от централата на столетницата край Дунав.

В националното ръководство на младите социалисти е София Вергилова, председател на общинската структура на столетницата край Дунав, която не е могла да присъства. По нейно предложение като гости в заседанието са участвали Христина Маринова, Лъчезар Генов и Милен Кубратов.

По време на форума младите социалисти са обсъдили актуалната ситуация в столетницата и пълен цикъл на избори в обединението. Младите социалисти са обсъдили и други организационни въпроси преди БСП да си избере нов лидер през есента, а по-късно и да проведе конгрес.

Гости на младежкия форум са били евродепутатите от столетницита Кристиян Вигенин и Цветелина Пенкова, както и Иван Петков – народен представител в 50-то Народно събрание.

Актуално Свищов припомня, че на 10 юни Младежкото обединение (МО) в БСП призова за незабавна оставка на председателя на партията Корнелия Нинова. Позицията беше обявена от председателя на МО в БСП Габриел Вълков пред журналисти след заседание на младежкото ръководство. Младежите разпънаха транспаранти от сградата на БСП на „Позитано“ 20 с призиви за оставка и промяна.

Според тях резултатът на БСП от изборите на 9 юни е катастрофален. От 2017 г. до днес Нинова загуби 800 хиляди гласа в подкрепа за БСП, това не може да продължава повече, посочи Вълков. По думите му БСП е на ръба на оцеляването.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.