С повече от 80 заглавия се обогати книжният фонд на библиотеката в Долна Студена. Книгите са предоставени от трима дарители, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Народното читалище „Пробуда“ стана равноправен член на групата „Подари книга на читалище в нужда“ в социалната мрежа. Почти със светкавична реакция трима от членовете изявиха желание да станат дарители и да предоставят литература. Само в рамките на два дни пристигнаха три пратки с 84 книги и развлекателни детски игри. Най-многобройно е новото попълнение от Деляна Петкова от София. Тя изпрати 40 произведения – детска литература, образователни енциклопедии и краезнание. В пратката имаше и занимателни игри, предназначени за деца. Николай Падалски от Русе предостави 30 тома- предимно художествена литература от български и чужди автори. Дарителският жест на софиянката Марина Кръстева съдържа 14 бестселъра – любовни романи и трилъри.
„Книгите са много добре запазени. В близките дни предстои да се обработят и впишат в регистрите, а след това да се предоставят на читателската аудитория. Дарението е повече от доказателство, че все още има хора с големи и добри сърца. По този начин ще се съхрани любовта към четеното“, сподели читалищният секретар Ивелина Анчева.
За дарителите вече са подготвени и изпратени благодарствени адреси, които насърчават благородните им жестове.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.