С три медала се завърнаха самодейци от община Ценово от фестивала надпяване „Авлига пее“ в село Обединение, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Проявата се провежда за осемнадесети път и е посветена на именитата народна певица Мита Стойчева.

Индивидуалната изпълнителка Венетка Тодорова от Белцов за изпълненията си получи златен медал и диплом. Регламентът на фестивала-надпяване категорично гласи, че се допускат изпълнения на две песни като едната задължително трябва да бъде от репертоара на Мита Стойчева. Журито подобаващо оцени и възможностите на певиците от Женската певческа група към НЧ „Пробуда“ от Белцов, които се закичиха със сребърното отличие. Независимо че публиката бурно аплодира двете изпълнения на Женската фолклорна група „От извора“ от Караманово, изявата на самодейците бе удостоена с бронзово отличие.

„Организаторите бяха създали много добра организация за провеждане на фестивала. В Обединение се събраха изпълнители от различни краища на страната. Журито под председателството на проф. д-р Т. Киров, бе изключително прецизно и оценяваше не само изпълненията, но дори и най-малката подробност на облеклото“, сподели Петя Герасимова – читалищен секретар на НЧ „Светлина“ в Караманово.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.