Третокласници от Средно училище “Димитър Благоев” отбелязаха 125 години от рождението на Ерих Кестнер. Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.

Първо посещение на обновената училищна библиотека по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул: „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“. С реализирането на проекта училищната библиотека се превърна във физическо и дигитално училищно пространство, което подпомага, развива, насърчава четенето, търсенето на информация, проучването, мисленето въображението и творчеството като част от учебния процес и предоставя стимулираща среда за личностно, социално и културно развитие на учениците.

На 23 февруари учениците от третите класове на СУ „Димитър Благоев“ посетиха училищната библиотека. Поводът за това посещение бе темата на часа по извънклано четене „Господин Бремзер разбира как стои работата” из произведението „Антон и Точица“ и честването на 125 години от рождението на Ерих Кестнер.

Училищният библиотекар представи презентация с любопитни факти от живота и творчеството на немския писател, а учениците с любопитство и интерес прочетоха откъс от книгата „Антон и Точица“ на новата интерактивна маса за четене на електронни книги и публикации.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.