Учениците от 3-ти А клас в Средно училище “Димитър Благоев” посветиха седмицата на 151-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски. Това съобщиха от гимназията.

Третокласниците се включиха в разнообразни дейности. Стартираха със състезанието „Пиша вярно и красиво“. Работиха върху предварително подготвени текстове, тематично свързани с предстоящия празник. Приложиха своите правописни умения, като писаха велики мисли на родолюбивия българин.

Въодушевени, част от учениците премериха сили и в състезанието „Най-добър четец“. Отчиташе се бързина, изразителност, безпогрешност и смислено четене. С изразителния си прочит учениците предадоха вълнение и преклонението си пред силата и смелостта на великия българин.

Инициативите завършиха с представяне пред класа на изработени от децата книжки, посветени на живота и делото на Васил Левски. Отличилите се ученици в състезанието заслужено получиха грамоти.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.