По инициатива на “Книговище”, разказват за себе си и за лятото, което са преживели. Интересна и забавна е историята на свищовски третокласник…

Здравейте всички – малки и големи! Казвам се Матей, накратко Мати. Аз съм от Свищов и уча в СУ “Николай Катранов. Моите госпожи – г-жа Снежана Блажева и г-жа Георгиева – ни запалиха по “Книговище” и още през месец май започнаха моите приключения с идването до София на награждаването на “Книговище”. Бях награден за “Творец на годината” и “Шампион и творец”. Имам най-добрите учители и много ги обичам!

Свиря на гъдулка и пред годината участвах много концерти и конкурси. Тази година успях лично да се запозная с диригента на БНР, господин Димитър Христов, и с един от най-добрите гъдулари в България – господин Пейо Пеев, при участието ми конкурса “Потомци” 2023, където успях да спечеля първа награда.

Имаме школа по народни танци – Арт център “Творецът” – и правим заключителен концерт през лятото. Тази година беше много хубаво и участваха много деца- Едната ми сестра, казва се Пролет, освен че танцуваме, ходим и с ансамбъла на школата и по участия и концерти. Тя също свири на гъдулка.

През свободното си време обичам да ходя на село. Имаме куче, което се казва Балчо. С него много си играем, има си и къща.

Тази година помагахме със сестрите ми на мама и тате да печем чушки, беше много забавно.

Много обичам да чета за хайдути и за славното минало на българите. Бяхме на участие в село Раювци и там имах възможност да разгледам над петдесет скулптури на личности, свързани с освобождението на България. Беше много хубаво да се насладим на природата там.

В края на лятото изкачихме и връх Мусала. Беше много изморително, но и много интересно. За първи път се возихме на кабинков лифт. Много е високо, но гледката неповторима.

Имах възможност за пръв път да яздя и кон. Малко ме беше страх, но после свикнах. Беше много забавно лято! Сега продължаваме с четенето.
Матей УЗУНОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.