Поредно голямо математическо постижение постигна ученик на СУ „Димитър Благоев“, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.

Виктор Александров е сребърен медалист от международното състезание „Математика без граници“.
От 1 до 3 юли в град Несебър се проведе финалът на 10 международен турнир ,,Математика без граници“. В него взеха участие ученици от 18 държави.

В престижната математическа надпревара, за гордост на СУ ,,Димитър Благоев“, ученикът Виктор Александров Александров от III „а“ с класен ръководител Татяна Тодорова, завоюва  сребърен медал и се класира на второ място в индивидуалното състезание.

Турнирът се проведе в 3 дистанционни кръга (Есен, Зима и Пролет), полуфинал (състезание за разпределяне на допълнителни квоти за финала) и финал в. Несебър. Носителите на поне два медала през учебната година, които не са определени от училището за финалисти, се допускат до участие в състезание за разпределяне на допълнителни квоти за индивидуалния финал, извън определените за училището квоти. Виктор демонстрира високи резултати в трите кръга на математическата надпревара през учебната година, като спечели два златни и един сребърен медал от състезанието.
Церемонията по награждаване ще се проведе на 4 юли в античния театър в Стария Несебър.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.